2012. június 14., csütörtök

Az első teljes dhea-s ciklus

Újabb ciklust zártam. Hormoneredményeket nem tudok, mert erre a ciklusra nem fizettem be a cikluskövetést. Egyrészt azért, mert amennyibe ez kerül (uh-val együtt), annyiból hetekig járhatok a kínai dokihoz plusz a chiropractor-hoz, másrészt meg még ha javulnának is az eredményeim, akkor sem mennék inszemre a lapar előtt.
Ez persze ismét egy olyan pont volt, amiben nem értettünk egyet az orvosommal. Amikor utoljára nála voltam, úgy köszöntem el tőle, hogy a lapar után majd akkor folytatom a cikluskövetést. Ő meg - ahogy korábban már írtam is - szánakozva csóválta a fejét, és közölte, hogy a helyemben még a lapar előtt menne cikluskövetésre, mert mi van ha ez lesz az utolsó lehetőségem a menopauza előtt... 
Hát akkor belémfagyott a levegő is. Lehet, hogy pocsék az eredményem, de lesz majd jobb is (ahogy persze biztos rosszabb is), és biztos vagyok benne, hogy még évekig menstruálni fogok, lesznek ciklusaim, lesz ovulációm is. Egyetlen egy jó minőségű petére lenne szükségem egy babához, nem többre. Annyi meg csak kinyerhető még belőlem is?!?

Amint magamhoz tértem, annyit mondtam neki, hogy az emúlt 4 évben még teljesen normál FSH értékeim voltak és így sem sikerült teherbe esnem... három inszemmel sem. Erre azt mondta, hogy az lehetett a férjem eredményei miatt is.
Bullshit. Az eredményei valóban szuboptimálisak, de csak annyira, hogy ez némi késést okozzon. Kizárt, hogy emiatt 4 év alatt se jöjjön össze.

Most meg, amikor végre már tényleg itt állok a várva várt lapar küszöbén - miért mennék előtte még egy inszemre?? Amíg nem tudom biztosan, hogy belül minden a legnagyobb rendben van és legalább szervileg nincs akadálya a teherbeesésnek, miért pocsékolnám erre a pénzt?!? A ciklusom nagyon szépen kezdődött; kis elmozdulásokkal. Az előző ciklus végén mért magas ösztrogénszintből kiindulva most rövid ciklus következett volna, nagyon korai ovulációval. DE ekkor már jártam akupunkturára (meg vagyok győződve róla, hogy ez tolta ki a luteális fázisomat is az előző magas FSH-s ciklusban 8 napról 14-re...)
Tojásfehérje nyákot először a 10. napon véltem felfedezni, és ennek borzasztóan megörültem. Korábban szinte mindig úgy volt, hogy a 4. termékeny nyákos napon ovuláltam, így hát kezdtem örülni, hogy lehet, hogy egyszer az életben a 14. napon lesz az ovu? A hőm el is kezdett esni, de az LH tesztek végig totál negatívak voltak. 
A 17. napon kis barnás-cirmos színt véltem felfedezni a nyákban, ami azelőtt sosem fordult még elő. Ez jelezhetett volna egy gyönyörű ovulációt is, de az LH tesztek nem ezt mutatták. A harmadik ilyen nagyon enyhén barnázós napon bepánikoltam: basszus mi van, ha nem is fogok ovulálni, hanem egyszerűen megjön a vérzésem?!? A 19. napon voltam, és teljesen kiborultam. Épp aznap mentem a chiro-hoz is, meg akupunkturára is. Persze ilyenkor azért összeszedem magam, kívülállók nem látják rajtam a nyomorom. A chiro a szokásos "how are you"-s körök után megvizsgált, és hümmögve állapította meg, hogy sajnos kezd visszatérni a korábbi egyensúlytalanság a jobb oldalamba, pedig eddig olyan szépen javultam. Hmmm...
Aztán a barnázás teljesen eltűnt, és én újra reménykedni kezdtem, hogy mégiscsak fogok ovulálni.
Ez így is lett. A 24. és 25. napon tankönyvszerű, bőséges mennyiségű termékeny nyákom volt, aztán az LH teszt is pozitívra váltott végre valahára...
Az ovulációt is egyértelműen éreztem. A hőm gyönyörűen felment és fent is maradt. A luteális fázisom ezúttal végül "csak" 12 nap lett, de akkor is tudom, hogy ez a ciklus sokkal jobb volt, mint az előző (a magas FSH-s). A görbém is sokkal szebb.
Az FSH-t ugyan itt nem tudtam, de ebben a ciklusban hőhullámnak még a gyanúja sem merült fel egyszer sem, éjszaka sem. (az elmúlt hónapokban ugyanis néhányszor is elfordult, hogy kimelegedtem egy kicsit, ami előfordult nappal és éjszaka is, de mivel itt épp akkor nagyon nagy melegek voltak, nem tudtam biztosra, hogy ez az-e... de így utólag már tudom, hogy ezek minden bizonnyal sajnos már hőhullámok voltak :(
Az előző ciklusban csak nagyon minimális termékeny nyákot tapasztaltam ovu előtt, most meg rengeteget, ami arra enged következtetni, hogy az ovu előtti ösztrogénszintem ezúttal nagyon is rendben volt. Előző ciklusban az ovut sem éreztem... most meg egyértelműen, pont mint rég. Biztosra veszem, hogy sokkal jobb tüszőm volt ebben a ciklusban, mint az előzőben, és a progeszteronszintem is magasabb volt. 
Terhesség sajnos nem jött létre - most sem. Komolyan nagyon várom már azt a lapart, mert ilyen egyszerűen nincs, hogy ennyi éven át még egy valamirevaló pozitív tesztig se jussak el!! 

Akupunkturára és csontkovácshoz továbbra is járok. A ciklus közepén történt megborulásom után, amikor már láttam, hogy minden bizonnyal mégiscsak fogok ovulálni, hatalmas kő esett le a szívemről. És láss csodát, amikor legközelebb mentem a csontkovácshoz, már sokkal jobbnak minősítette az állapotom, és azt mondta, hogy mostantól már elég csak hetente 1x mennem. Hát ennyit a lelki problémák és a stressz fontosságáról...
Ja, és az egyik kezelés után kérdezte, hogy ugye ovuláció után vagyok már, mert egyértelműen melegebb vagyok (teljes öltözékben folyik a kezelés egyébként). Hű, mondom, igen! Előkaptam az iPad-et, és rögtön meg is mutattam neki a hőgörbémet. Megdícsért, hogy hőgörbét vezetek, és azt is mondta, hogy a ciklusomból az is látszik, hogy nincs pajzsmirigy alul- vagy túlműködésem, mert az látszódna az alaptesthőmérsékletemből. Ez valóban így van, de totál meglepett, hogy ő ilyeneket is tud.

Az akupunktura is nagyon jó, bár azt nem mondanám, hogy totál fájdalommentes. A tűk beszúrása a petefészkeknél kifejezetten rossz, a hasam "zsírosabb" részeinél (köldök körüli részek) kevésbé gáz. A homlokomon és a lábaimon is elviselhető, de a petefészkeimnél rendesen felszisszenek. A tűk hatását aztán hol jobban, hol kevésbé érzem a fél órás kezelés alatt. Egy tűt elkértem magamból, hogy hazahozhassam a férjemnek is megmutatni :) Hát most lemértem, csaknem 7.5 centi. Kérdeztem a dokit, hogy ebből mennyi megy bele a bőrömbe, és 1-2.5 centiket mutatott az ujjával a tűn. De ez változó, mondta. Ekkor egy picit elgyengültem. :) Hát valszeg ezért érzem úgy, mintha direktben a petefészkeimbe szúrná. Ja, és a fülemben is elhelyezett vagy 5-6 pici fémgolyót, ezeket hetente cseréli (a füleket is). A kínai gyógynövényporból készített "kávékat" is iszom kitartóan, bármilyen borzasztó is.Ezt a reklámot meg még évekkel ezelőtt láttam, és az akupunktura szóra eddig mindig ez jutott eszembe. :D Szerencsére az én kínai dokim földszintes épületben rendel :))


Azóta pedig már túl vagyok egy újabb kiboruláson, és egy új hormonellenőrzésen is, aminek ma kaptam kézbe az eredményét. De erről majd a következő bejegyzésben!

Nincsenek megjegyzések: