2009. február 26., csütörtök

Az új eredmények

Voltam tegnap dokinál. Már nagyon vártam, hogy megtudjam végre az új hormoneredményeim, és a páromét is. Vittem az új hőgörbémet is, a 17 napos ciklusról, meg az előzőeket is.
Nagyon érdekesnek találta, főleg mivel maga a görbe olyan tökéletes, mint az a nagykönyvben meg van írva, csak hát piszok rövid. Azt is mondtam, hogy megfigyeltem, hogy ezekben az extra rövid ciklusokban érdekesmód nagyobb a vérzés mennyisége is, tovább is tart, és fájdalmasabb is (na akkora fájdalmaim azért nincsenek, egy 10-es skálán általában olyan 1-es szinten van, rövid ciklusban meg 2-esre vált) Valószínűleg lehet valami összefüggés a méhnyálkahártyámmal és annak vastagságával. Ebben a ciklusban már figyelni fogja.

De a lényeg a véreredményem. Miket meg nem néztek... most már papírom van róla, hogy nincs szifiliszem, nem vagyok HIV fertőzött, nem vagyok hepatitis B vagy C fertőzött, voltam bárányhimlős, teljesen védett vagyok rubeola ellen is (anyu szent meggyőződése, hogy nem voltam rubeolás. a doki most azt mondta, hogy mégis voltam, csak bizonyára tünetmentesen estem át rajta), és minden más eredményem is tökéletes.

Na de a lényeg a hormonok:
A múltkori 21. napi vérvételen 4.09 lett az FSH értékem, de a 3. napi vérvétel a mérvadó, és nekem korábban volt egy ijesztő, 10 fölötti értékem már, úgyhogy ezért is nézték újra.
A mostani FSH-m 3.2 IU/L lett :o)))
Ennél jobb hírt nem is kaphattam volna. Egy előző bejegyzésben már írtam róla, hogy ez a hormon a petefészek stimulálhatóságát mutatja, és minél alacsonyabb, annál jobb. A 6 alatti érték kiváló!
Annyira, de annyira örülök, úgy megnyugodtam! Ezek szerint tényleg minden rendben van ezen a téren, spontán rendeződött a korábbi felborulás.
LH - 1.73
Tuti nincs PCO-m :o)

Éééés, a férjem eredményei is tökéletesek, 41 millió és több, mint 70% aktív.

Úgyhogy kaptam Clomidot (ahogy nézem, ez gyakorlatilag ugyanaz, mint a Closty), a ciklus 4. napján kezdtem (pont tegnap, amikor a dokinál voltam), és 5 napig kell szednem, napi 25 mg-ot (fél tabletta). A 10. napon UH.
Azt mondta a doki, hogy most pár hónapot megpróbálunk így, meglátjuk a hatását, esetleg a következő ciklusban emeljük az adagot, aztán ha nem jön össze, akkor megcsináljuk a petevezető átjárhatóságit, és ha minden oké, akkor megpróbáljuk mesterségesen.

De nagyon-nagyon reménykedem, nem lenne nálam boldogabb a világon, ha ebben a ciklusban végre bebabásodnék :o)))

Össze is szedtem magamnak, miken kell változtatnom:

- igyekszem több húst enni. Kell a fehérje a peteérés időszakában.
- igyekszem minél egészségesebben étkezni, semmi cukor, kevés szénhidrát, sok gyömölcs-zöldség.
- igyekszem minél rendszeresebben enni, naponta 5-6-szor és kisebb mennyiségeket.
- igyekszem csak vizet inni, és jó sokat, legalább 2.5 - 3 litert/nap
- naponta legalább 3 almát megeszem
- újra elkezdek futni, vagy legalábbis többet mozogni.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon örülök a jó híreknek! Látod milyen jó úton haladsz a babásodás felé? Pórbált meg megtartani, amiken igyekszel változtatni. És higgy abban, hogy Pocaklakó már úton van Hozzád!!! Nagyon-nagyon szorítok!

vorosbegy írta...

a lényeg, hogy a laborok jók lettek! drukkolok én is továbbra is, méghacsak olvasni tudlak is...hamarosan linkellek a kismami-klub-ba ezt biztosan tudom :)))))