2012. október 24., szerda

A meglepetés

Ott hagytam abba, hogy a 3. ciklusnapon szélnek eresztettek 2 doboz 900 IU-s Gonal F-fel, meg a Lucrinnal. A Gonal-ból napi 300-at kell szúrnom, tehát 6 napnyi adagot kaptam. Nem bízták a véletlenre; a kétféle,  színes-szagos nagyon részletes útmutatón kívül még DVD-n is megkaptam a tudnivalókat. Plusz még a nővér is hülyebiztosan elmagyarázza, megmutogatja, mit-hogy-hová-mikor, úgyhogy végül nem is volt szükség semmi segédanyagra.


A következő 6 napban aztán a kutya rám nem nézett, a legközelebbi időpontjaim mára voltak: vérvétel, időpont a nővérhez, időpont az első uh-ra. A ciklus 10. napján vagyok, és tegnap ugye ellőttem az utolsó Gonalt, úgyhogy ma reggel már csak a Lucrint tudtam beadni. 7.40-re volt reggel időpontom az uh-ra és 8-ra kellett visszaérnem a kórházba a nővérhez az újabb adag Gonalért. Ami jó, mert mire a nővérhez megyek, az uh-n előtte már látni, hogy történik-e bent egyáltalán valami, kell-e az újabb adag Gonal, vagy sztornó a ciklus. Erre tegnap hívtak, hogy csúszás lesz sajnos, és áttennék az időpontomat  7.40-ről 9.10-re. Remek.
Úgyhogy reggel uh helyett vérvétellel kezdtem, aztán szólított is a nővér. Nézte a monitoron, hogy akkor ki is vagyok, hogy is állunk, és az első amit megjegyzett, az az, hogy látja, hogy az FSH elég magas... Kérdeztem: - most a 14-re gondol? Azt mondta igen, arra, de aztán látja, hogy lejjebb ment 12-re ami alakul, de azért még mindig elég magas... 
- Aha - mondtam - korábban 86.8-as FSH-m is volt, úgyhogy az a helyzet, hogy az a 14 meg 12 nekem az év híre... Na itt leesett az álla, "huhh, tényleg?!?" - és vissza is nézte az adataimban, hogy jé tényleg...hát ez elég durva..   Igen, tényleg az. És nemrég töltöttem be a 36-ot... :(((

Csevegtünk még egy sort, aztán elment a következő adag Gonal-ért. Kaptam ismét egy 900-as dobozt, meg egy 300-asat (tehát a szerda-csütörtök-péntek-szombat van ezzel lefedve). Kissé vonakodtam átvenni, mert sajnos esetemben nagyon is valós esélye van annak, hogy a Gonal ellenére sem történik  bent semmi, és az orvosom sztornózza a ciklust. De ha már átvettem a pakkot, ki kell fizetni azt is persze, és itt elég komoly pénzekről van azért szó. Ezért lett volna jó, ha előbb az uh van, de hát ez van, elhoztam a szurikat.
Nagyon reménykedtem benne egyébként, hogy történik valami odabent, mert amióta adom a Gonalt, érzek néha mindkét pf-nél kisebb-nagyobb szurkálásokat, tegnap-tegnapelőtt meg már egyértelműen éreztem a bal petefészkemet; köhintésnél, bizonyos mozdulatoknál. Tegnap-tegnapelőtt meg megjelent az eggwhite mucus is, egyre növekvő mennyiségben, szóval az ösztrogénszintem is egész biztosan növöget.

Itt tartok most; életem első lombikján:



A klinikáról átsétáltam az ultrahangra. Amikor a szonográfus a váróterem csendjében a hátam mögül hirtelen a nevemet rikkantotta, az újság is majdnem kiesett a kezemből ijedtemben. Tudtam, mennyi minden múlik most ezen az uh-n és iszonyat ideges voltam. Mondtam a szonográfusnak, hogy 6 napnyi Gonalon vagyok túl, ciklus 10. napján és sajnos magas FSH-s vagyok, nagyon alacsony petefészektartalékokkal, úgyhogy iszonyatosan tudnék örülni, ha találna valamit, BÁRMIT, akár csak 1 vagy 2 növekvő tüszőt! Említettem neki azt is, hogy nemrég volt laparoszkópiám, és a JOBB petefészkem az sajnos sokkal kisebb a másiknál, szóval a BAL az, amitől most talán várhatunk valamit, és egyébként is inkább ebben érzek vmi tevékenységet, de rettegek, hogy talál-e értékelhető tüszőt. Mondta, hogy 6 napnyi Gonal után még eléggé az elején vagyunk, most még amúgy sem kéne ám "leszívás-közeli" állapotokat látni, hanem csak valami kezdeményt, szóval nyugi :) Tök aranyos, vidám nő volt; hálás voltam a kedvességéért. :))

Azzal kezdte, hogy szép a méhem és a méhnyálkahártya is gyönyörűen alakul, szépen vastagszik. Izgalmamban nem kérdeztem meg, hogy pontosan hány mm-ről is beszélünk, mert nem akartam megzavarni, ugyanis már ment is a JOBB petefészekhez, ahol aztán egyből 3 (HÁROM!!!) szépen növekvő tüszőt látott, 10-12 mm-eseket. Teljesen elégedett volt a látottakkal, nekem meg az állam is leesett - a lapar utáni kontrollon ugyanis találkoztam a laparos dokimmal (ő tök aranyos volt velem mindig egyébként), és sajnos megmutogatta nekem a műtét során készült szép színes fotókat, és hát a jobb pf még laikus szemmel is elég szarul nézett ki a balhoz képest... olyan göröngyös volt a felszíne, dióbél-szerű, üres, csoffadt kis valami, míg a bal nagyobb, kisimultabb volt, és mutatta a doki a képen, hogy tüsző is volt benne.

Még magamhoz sem tértem az ámulatból, amikor már a BAL pf-et nézte, ahol viszont csendesebb állapotokat talált - itt is van ugyan 3 db tüsző, de kisebbek a jobb oldaliaknál. Ami egészen hihetetlen, hiszen pont ettől az oldaltól vártam volna bármit is, miközben a jobbtól semmit. Azt mondta, lehetséges, hogy utolérhetik még a másik oldalt, de mindenesetre valószínűbb, hogy a jobb oldal most a nyerő. Ő úgy saccolná, hogy az egg pick up jövő hét hétfőn, talán szerdán lenne. 

Na, mit szóltok? Azért összesen 6 db tüsző (még ha valszeg csak 3 is, ami végül felhasználható lesz) ilyen döbbenetesen magas FSH értékek után és ilyen mérhetetlenül alacsony AMH-val... szerintem nem is olyan rossz! :)))

Na és ebben a percben lett meg a ma reggeli vérvértel eredménye: 1543 az ösztradiolom (az utolsó méréskor, 1 héttel ezelőtt 150 volt), és a doki elégedett volt ezzel a számmal :)) Úgyhogy marad a 300 Gonal + a Lucrin, és holnapután (pénteken) reggel új vérvétel és új uh. Szurkoljatok légyszi, hogy nőjön az ösztrogén, nőjenek a tüszőim, na és hogy legyenek majd bennük jó minőségű petesejtek! ++++++

8 megjegyzés:

Popi írta...

Szenzációsak ezek az eredmények! Drukkolok nagyon életed első és nagyon remélem, hogy utolsó lombikjához ;)

Nyonyeszka írta...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Meni írta...

:DD

csak igy tovabb! :)

Ezüstmackó írta...

Köszi szépen Lányok! :*

Tamko írta...

de jó! Én is drukkolok nagyon!

Csigusz írta...

Ez fantasztikus! Nem lehetett semmi a fejed, amikor mondtak a dolgokat :-)

Audrey írta...

hajrá tüszikék!! :) gyerkünk balosok, még utolérhetitek a jobbosokat! :) Nagyon örülök Neked, csak így tovább :)

Nani írta...

Hajrá Tüszőcskék, mutassátok meg a világnak, hogy bármi lehetséges, ha az ember akarja!!!
Nagyon-nagyon drukkolok!!!