2009. június 9., kedd

Félek

A ciklus 2. napján vagyok és szinte minimális a vérzésem. Tegnap még normális mennyiség volt (már önmagamhoz képest, más szerintem 2 óra alatt vérzik annyit, mint én egy nap alatt), ma meg már alig :o(( Akkor szokott ilyen lenni, ha extra rövid a ciklus, nagyon korai ovulációval. Pedig szedem a Vitex-et :o((( Málnalevél+cickafarkteát nem merek inni, nehogy azzal is ösztönözzem (=gyorsítsam) az ovulációt. Teljesen kész vagyok. Ha ez a ciklusom is 15 nap körüli lesz, a Vitex ellenére is, akkor én feladom az egészet, belefáradtam.

Nem hiszem el, hogy egyetlen orvost sem érdekel az esetem annyira, hogy TÉNYLEG megpróbálják kideríteni, hogy mi a franc történik velem. Nem hiszem el, hogy rajtam kívül senkinek nem szúr szemet, hogy a ciklusaim nem véletlenszerűen rövidebbek, hanem teljesen szabályosan váltakozik a nagyonrövid és a normál. Ahogy az is mindig adott, hogy a rövid ciklusok az átlagnál is kevesebb és rövidebb idejű menstruációval kezdődnek - a rákövetkező ciklus viszont mindig normál, normális vérzéssel. MI TÖRTÉNIK VELEM???


Nem érdekel, hogy jók a hormoneredményeim és az sem, hogy átjárhatóak a petevezetőim. Hogy vághatnék így bele IVF-be, amikor lehet, hogy egyáltalán meg sem tapadna - a fő gond ugyanis szerintem a luteális fázisommal van, azon belül is a megtapadással, a méhnyálkahártyámmal és annak leválásával. Ki tudja, mi játszódik le a méhemben?
Mostanában egyre többször jut eszembe, hogy a szülés után bent maradt a méhlepény egy darabja, úgyhogy ott helyben kikaparták az egész méhem. Vagy lehet, hogy a szoptatás zavart be ennyire? Akkor kezdődtek a rendellenes ciklusok, amikor abbahagytam a szoptatást... Nem tudom, nem értem és nem tudom, mit tehetnék még. Kérjek hiszteroszkópiát??

3 megjegyzés:

nani írta...

Nem tudom mitől lehet, hogy most meg kevés a vérzés....
Dokinak gondolom említed majd. A 11 napos luteális fázis már nem lehet kevés, szerintem.
Azt megértem, hogy Vitex mellett nem mersz már gyógyteákat inni, de a palástfű az nem a peteérést, hanem kifejezetten a megtapadást segíti elő....

Ezüstmackó írta...

Szia Nani,
A dokiknak ezeket már nem egyszer említettem, egyik sem tulajdonított nekik különösebb jelentőséget. Az uh-k alapján egyébként is minden rendben volt odabent, a méhnyálkahártyám vastagsága is mindig az adott ciklusnapnak megfelelő volt, úgyhogy nem foglalkoztak a dologgal.

Az előző ciklusban ittam a gyógyteákat a Vitex mellett is (cickafarkot ovulációig, utána palástfüvet, minden nap) Most is ezt terveztem, de egyelőre nem merem elkezdeni, nehogy az is gyorsítsa az ovulációt. Nagyon félek, hogy akármit csinálok, eleve rövid ciklusom lesz :o((

nani írta...

Ne félj, le kell győznöd magadban a félelmet! Próbálj meg minél pozitívabban állni a ciklushoz. Kezdd azzal, hogy döntsd el magadban, hogy ez most egy hosszabb ciklus lesz...
ha eléggé hiszel benne, akkor sikerülni fog!!!!
Lehet ez egy kicsit furán hangzik, de sokszor elérhetsz dolgokat csupán azzal, hogy hiszel benne!!! Hajrá!!!