2012. január 9., hétfő

Gyors helyzetjelentés

Az utóbbi időben eléggé elhanyagoltam a blogot, és más blogokat sem olvastam. Kicsit szerettem volna "kikapcsolni", már amennyire lehet (de semennyire sem lehet :( 
A paleoból sokat és sokszor kilengtem... Fel is szedtem jó 4 kilót... Pár napja kezdtem csak újra odafigyelni jobban az étkezésre. Új év, új remények... Nagyon sokat várok 2012-től; valahogy úgy érzem, ez lesz a mi évünk!

Legutolsó blogbejegyzésemben, augusztus végén ezt írtam:
"Ebben a ciklusban a 16. napon ovuláltam, ami normál esetben maga lenne a tökély, de esetemben egy 16. napi ovulációnak az az ára, hogy a következő ciklusban cserébe már a 8-9. napon fogok ovulálni :o("

Ez persze így is lett :( 
A jó ciklus (férj ezalatt persze már többezer km-rel odébb...)


Amit aztán törvényszerűen egy szar követ:


Igaz persze, hogy ezekben az időkben alig szedtem vitamint.  Csak szeptember második felében kezdtem újra fellelkesülni, és odafigyelni egy kicsit jobban az étkezésre meg a vitaminokra. Október elején újra egyesült kis családunk; hatalmas volt a boldogság :)
A ciklusaim is beálltak szépen úgy 11-12. napi ovulációra. Az első ciklus még rövidebb volt (21 nap), aztán egy 24, majd egy 23 napos ciklus követte. Úgy tűnt, kezdek megint "egységesedni". 

Aztán nem tudom, mi történt. Ha az eddigi "egy jó - egy rossz" sormintát követem, a novemberi ciklusom "normál"-nak tekintendő; így hát ha a következő ciklusban ismét mindenáron el akarna romlani valami, akkor az eddigiekből kiindulva megint rövid ciklusnak, és 8-9. napi ovulációnak kellett volna lennie - ehhez képest totál egyértelműen a 29. napon ovuláltam csak... (úgy a 25. nap környékén keserűen állapítottam meg, hogy ha nem hőmérőznék, akkor most reggelente lelkesen mártogatnám a terhességi teszteket és keresném magamon az esetleges terhességi jeleket.. :S )


A csúszás többmindentől lehet... ebben az időszakban lógtam ki a legjobban a paleoból: szülinapi, baráti meghívások, kirándulások, meg aztán ott voltak az ünnepek... Elég rövid időn belül szaladt fel az a 4 kiló plusz :( 
Ehhez hozzá jön, hogy jó másfél hónapja egyszerűen alig alszom. Éjjelente akár 8-10-szer is felébredek, és gyakran nehezen tudok csak visszaaludni. Gondolom a január vége felé esedékes AMH vizsgálat állhat ennek hátterében, egész pontosan az eredménytől való félelmem. 
A karácsonyt nem akartam elcseszni vele, de januárban kénytelen leszek szembenézni vele :( Rettegek a naptól, amikor majd közlik az eredményt (sajnos az eddigiek alapján nem lehetnek illúzióim, hogy a normál tartományba esem :((

Lapar +  hisztero még nem volt. A korábbi lakhelyünkön szerintem azóta már rég sorra kerültem volna, de a költözéskor kénytelen voltam töröltetni magam a várólistáról :( 
Itt meg csak november elején tudtam keríteni egy háziorvost,  akihez aztán elmentem egy beutalóért. Írt is egy beutalót egy nagyon sokak által dícsért meddőségi klinika nagynevű orvosához. Amint hazaértem, egyből telefonáltam is időpontért. A karácsonyi szezon tele volt, januárban a doktor úr szabadságon van, február 2. az első időpont... Elfogadtam, nem volt más választásom. Pár hete aztán kiértesítettek levélben, hogy sajnos február 16-ára módosítanák az időpontomat, elnézést kérnek a csúszásért. Lelkiállapotomat tükrözi, hogy konkrétan elbőgtem magam a levéllel a kezemben :(

Most arra gyűjtünk, hogy ki tudjuk fizetni a lapart privátban, ne kelljen újabb kb. fél évet elpocsékolni a várólistázással. Így akár már márciusban sorra kerülhetnék... A lapar után szerintem adnék magunknak még 1-3 ciklusnyi próbálkozást, aztán lombik. 
Ilyen hormoneredményekkel, ami nekem van, csakis akkor vagyok hajlandó bármilyen stimulációt elkezdeni, ha előtte a lapar + hisztero igazolja, hogy odabent minden a lehető legtökéletesebb egy baba megtapadásához és kihordásához.

Hát, ez van. Vártunk, várunk, aztán még tovább várunk :( 

És egy jó hír a legvégére: 
Két olyan barátnőm is van, akik évek óta próbáltak már teherbe esni (mindketten második babára vártak, csakúgy mint én). Elkezdték szedni a vitaminokat, odafigyeltek az étkezésükre és mozogtak is. Egyikük azóta 23, a másik 20 hetes terhes; egy kislány és egy kisfiú érkezése várható :) Istenem, semmit sem szeretnék jobban a világon, csak hogy én is várandós legyek végre! 

Köszönöm mindenkinek, aki ismeretlenül is szurkol nekünk!

4 megjegyzés:

Csigusz írta...

A szurkolas enyhe kifejezes. Konkretan 3napont latogattama blogot, hogy mi lesz mar mikor irsz, de gondoltam, hogy meg van az oka a dolognak. Nekem kozben a gyogyszerekkel rendbe jott a tsh es a prolaktin, igy oktoberben megtortent a stimulacio szepe eredmennyel, mar nem a terhesseget illetoen, mert az nem lett, viszont van 13 sitaborosunk es kettot eppen ket het mulva, korul kapok vissza. Ugyan itt kozbe felmerult egy enyhe vagy kozepes inzulin rezisztancio, pcos nelkul, de ma ket orvosom is fuggetlenul azt mondta, hogy ne zabaljak edesseget "dietazzak" magyarul palezozzak :) ugyhogy kezdunk. NAgyon drukkolok neked, nekem is volt tavaly majusban hiszterom, teljesen rendben volt minden jo volt az altatas, persze ezek egyeni dolgok. Baratnomnek volt lapar utana par napig volt erzekeny a hasa, persze ez is egyeni. Mondjuk neki a 20 perces mutetbol 3 oras lett mert elvileg egy hidrosalphinxot tavolitottak el a petevezetojerol, gyakorlatilag meg beneztek a hasuregbe es mitha csipkerozsika jart volna ott ugy ossze volt nove minden, tunet nelkul elt vidaman a 4es stadiumu endometriozisaval. szoval vannak szep sztorik.

Csigusz írta...

Hu de szep, ertelmesen irtam szoval egymastol fuggetlenul mondta a ket orvos, nem gondoltam volna, hogy erintokepernyo utan nem is olyan egyszeru normal billentyuzeten irni...

Nani írta...

Már nagyon vártam, hogy írj...
Kérlek tudósíts majd a lapar és hisztero eredményekről is, mert nagyon-nagyon izgulok érted. Ez az év tényleg a Ti évetek kell, hogy legyen!!!

Ezüstmackó írta...

Zöld csiga: tündér vagy, nagyon szépen köszönöm, hogy gondolsz rám! Azóta mi van veletek? Képzeld, van egy barátnőm, akinek csak fagyasztott embrióból jöttek össze a lombikok (2 is), frissből sosem... Szurkolok nagyon!!

Nani: puszillak és köszönöm Neked is a szurkolást!