2009. július 1., szerda

Új fejezet

Elkezdtük az inszemet. Múlt hét péntekre volt időpontom az intézetbe, és akkor már a ciklusom 4. napján voltam (normál ciklus, tudok ugye kettőig számolni és látom a vérzésből is). A délelőttöt gyakorlatilag ott töltöttük, sok beszélgetés, tudnivaló, aláírnivaló, na és az anyagiak. Előre kell fizetni, a ciklus első napján (de simán elfogadták, hogy a 4. napon vagyok és még ebben a ciklusban szeretném kezdeni). Forintosítom az összegeket, az egyszerűség kedvéért: az inszem költsége 144.000 Ft. A ciklus végén viszont az itteni TB azonnal visszatérít belőle 119.000 Ft-nyi összeget, szóval így azért már mindjárt jobban hangzik. Sajnos a gyógyszereket viszont nekem kell állnom, és azok elég drágák.

A clomidot (itt 5.700 ft... otthon meg nincs több 600-nál...) a 4-8. napig kellett szednem, ma a 9. ciklusnapon vagyok, ami egyben az első uh napja is. Nagyon-nagyon szurkoltam, hogy ne legyen 14 mm-nél nagyobb tüszőm, mert akkor kihúzom hétfőig - hétvégén ugyanis nem csinálnak inszemet, így ha vasárnap ovulálnék, az gáz.
A mai kora reggeli uh-n 1 szép domináns tüszőt találtak, a bal oldalon, és 15 mm.
A tüsző naponta kb. 2 mm-t nő, és 20 fölött gyakorlatilag bármikor repedhet (de általában 21-25 mm körül), szóval kétesélyes: vagy már vasárnap ovulálnék, vagy csak hétfőn.
Így hát felírt a doki Orgalutrant (15.000 Ft). Ez egy olyan injekció, ami gátolja az idő előtti LH növekedést, ezáltal késlelteti az ovulációt (hogymikvannak...)
Péntek kora reggel kell mennem egy sürgős vérvételre, ahol megnézik az LH és a progi szintet, és amint megvan az eredmény, azonnal hívnak, hogy rögtön be kell-e adnom a késleltetőt, vagy ráér péntek estig. Emellett 50 IU Puregont is be kell majd adnom magamnak (még jó, hogy maradt múltkorról) péntek este.
Szombaton este tüszőrepi (Pregnyl 5000 IU, 12.000 Ft), aminek időpontját (és az inszem időpontját) pénteken mondják majd meg, amikor felhívnak a véreredménnyel. De valamikor hétfőn meglesz az inszem, úgyhogy szurkoljatok légyszi!!!
Az inszem utáni 4. és 8. napon pedig szintén kapok majd szurikat (Pregnyl 1500, az árukat még nem tudom), amik a méhnyálkahártya vastagítását, a luteális fázist támogatják.

Hát ezek a hírek vannak röviden... :o)) A kapott tájékoztató szerint az inszem sikerességi rátája 6% és 25% közé tehető ciklusonként - a két legfontosabb ténylező ebben a nő kora (az évek múltával nyilván egyre csökken az esély) és a sperma minősége. Reméljük a legjobbakat!

3 megjegyzés:

viola írta...

Szoritok,nagyon!!!

nani írta...

Nagyon-nagyon szorítok, hogy sikeres legyen! Hajrá pici sejtecskék!

Ezüstmackó írta...

Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok! :o))